+41 44 713 26 22, +41 78 702 33 33 info@mealandwheel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Ползи за здравето от Gingko Biloba

Ползи за здравето от Gingko Biloba

Включваме продукти, които смятаме кето диета лекарство, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Ginkgo Biloba е популярна добавка и една от най-продаваните билкови лекарства. Екстрактът от гинко билоба се събира от изсушените зелени листа на растението и се предлага като течни екстракти, капсули и таблетки. People use it for a variety of reasons.

The therapeutic properties of the ginkgo plant are said to include treatment for blood disorders and memory problems, enhancement of cardiovascular function and to improve eye health.

Gingko съдържа високи нива на флавоноиди и терпеноиди, антиоксиданти, които осигуряват защита срещу окислително увреждане на клетките от вредни свободни радикали. По този начин се смята, че антиоксидантите спомагат за намаляване на риска от рак.

Известен още като дървото на Maidenhair, Ginkgo е един от най -старите видове дърво в света. Дърветата могат да растат повече от 130 фута височина и могат да живеят повече от 1000 години. Казват, че някои дървета в Китай са на възраст над 2500 години.

Дървото се счита за „жив вкаменелост“, което означава, че продължава да оцелява дори след големи събития за изчезване.

Екстрактът може да се приема като добавка, а изсушените листа на растението могат да се използват за приготвяне на чай.

Бързи факти за гинко билоба

 • Gingko biloba е Добавка за най-продавани, съдържаща екстракт, който идва от дърво.
 • Може да помогне за когнитивната функция.
 • Традиционните приложения включват успокояване на инфекция на пикочния мехур и увеличаване на сексуалната енергия.
 • Хората, които използват някои видове антидепресанти, не трябва да използват тази добавка.

Предимства

ginkgo biloba могат да предложат редица ползи за здравето, включително подобряване на когнитивната функция. Традиционните приложения са широкообхватни, но не всички от тях са потвърдени от изследвания.

Подобряване на паметта, деменция и Алцхаймер

Има някои доказателства, показващи, че Ginkgo може да помогне на хората с хората с Деменция, въпреки че са необходими повече проучвания, за да се потвърди това.

Ползите могат да включват:

 • Подобрено мислене и памет
 • По -добро социално поведение
 • По -добра способност за изпълнение на ежедневни задачи

Едно проучване установи, че екстракт от гинко билоба, известен като EGB 761, е клинично ефективен при лечение на деменция на Алцхаймер.

Други изследвания, публикувани в JAMA, по подобен начин заключиха, че EGB 761 е безопасен за използване и евентуално ефективен при стабилизиране и евентуално подобряване на когнитивните и социалните функциониращи пациенти с деменция между 6 и 12 месеца.

Изследователите смятат, че това вярват, че това смятат, че изследователите смятат, че това вярват, че това вярват, че това смятат, че изследователите смятат, че това смятат, че изследователите смятат, че това вярват, че изследователите вярват, че това са Ginkgo подобрява когнитивната функция, тъй като насърчава добрата кръвна циркулация в мозъка и защитава мозъка и други части от Neu ronal увреждане.

Въпреки това, други изследвания предполагат, че гинко може да не подобри паметта сред хората, които са здрави.

Тревожност

ginkgo може да помогне за облекчаване на симптомите на тревожност.

A study published in the Journal of Psychiatric Research, found that people with generalized anxiety disorder who took ginkgo experienced better anxiety relief than those who took a placebo.

However, people who Вземете Xanax за безпокойство не трябва да използва Ginkgo, тъй като Ginkgo може да намали ефективността на лекарството.

глаукома

Едно малко проучване наблюдава подобрения във визията на хората с глаукома, които са приемали 120 милиграма на ден на Gingko за период от 8 седмици. Някои проучвания също предполагат, че Gingko може да помогне на хората с макулна дегенерация да запазят зрението си за по -дълго и изсушено листо за чайове.

В проучвания възрастните са използвали между 120 и 240 милиграма на ден в разделени дози. Изглежда, че отнема 4 до 6 седмици преди да се забележат подобрения.

Хората, които не трябва да приемат Gingko Biloba, включват:

 • Деца
 • Бременна или кърмене Жени
 • Тези с епилепсия
 • Хората, приемащи разредители на кръвта

пациенти с диабет, не трябва да използват Gingko, без първо да се проверяват с лекар.

Странични ефекти

Възможните странични ефекти на гинко билоба включват:

 • Гадене
 • Замаяност
 • AChE на стомаха
 • Неспокойствие
 • Повръщането

ginkgo и други добавки трябва да се използва само след дискусия с лекар.

Рискове

Както при всяко лекарство, е необходима грижа за предотвратяване на взаимодействия с други лекарства и други рискове. Even ibuprofen combined with Gingko can increase the risk of internal bleeding.

Patients with blood circulation disorders or individuals on anticoagulants, such as aspirin, are at risk of experiencing undesirable effects after taking ginkgo.

Тези, които приемат селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин (SSRI) като антидепресанти, не трябва да приемат гинко, тъй като инхибира моноамин оксидаза, намалявайки ефективността на лекарствата.

комбинирането на двете може също да увеличи риска от потенциално фатално състояние. Известен като синдром на серотонин. Примери за SSRI са прозак, или флуоксетин и сертралин, известен още като Zoloft.

Gingko също могат да преувеличат както добрите, така и лошите ефекти на друг вид антидепресант, известен като моноаминови оксидазни инхибитори (MAOI).

листата на гинко съдържат алкилфеноли с дълги вериги, които са силно алергенни. Хората, които са алергични към отровен бръшлян и други растения с алкилфеноли, трябва напълно да избягват да приемат гинко.

Националният център за допълване и интегративно здраве, че яденето на сурови или печени семена от гинко може да бъде отровно и може да доведе до сериозна страна Ефекти.

Ботаническата градина в Мисури казва, че Гинко Билоба е „единственият член на група древни растения, за които се смята, че е обитавал земята преди 150 милиона години.“

Въведен е въведен Много рано към човешката история, дърветата първоначално са били отглеждани за консумация и като традиционно лекарство.

Ginkgo Biloba е използван за първи път за своите лечебни свойства в древен Китай. Китайците взеха Гинго заради претендираните си познавателни ползи и за облекчаване на симптомите на астма. Те също са яли ядки Ginkgo поради своите „укрепващи“ свойства.

Според Института за изследване на природни продукти, други традиционни приложения на Ginkgo Biloba включват:

 • Предотвратяване на овлажняване на леглото на леглото на леглото
 • Увеличаване на сексуалната енергия
 • Успокояващо дразнене на пикочния мехур
 • Лечение на чревните червеи
 • Лечение на гонорея

Въведение в западния свят

Енгелберт Каемпфер е първият европеец, открил Ginkgo, в края на 1600 -те. До 1771 г. Линей най -накрая нарече дървото Гинго Билоба, което се превежда на „сребърен шлейф с два лопата.“

През 1784 г. Гинго е пренесен в Америка в градината на Уилям Хамилтън.

Добавките на Ginkgo Biloba са на разположение за закупуване в много магазини за здравословни храни и онлайн.

 • Алцхаймер / деменция
 • Тревожност / стрес
 • Допълнителна медицина / алтернативна медицина

Contents

Translate:

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Comments

  Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.